Tält

Att sova i tält är det mysigaste jag vet. När jag var liten sov jag i tält så fort jag fick för mina föräldrar, att tälta i trädgården var helt ok fram till dess att jag fyllde 10 år. Jag minns det som igår. Vi höll på att bygga en trädkoja i skogen en bit hemifrån huset där jag bodde. Det var jag och mina bästisar som bodde på samma kvarter som jag, som alltid hängde ihop med varandra. Vi ville självklart sova i skogen den natten när vi tyckte att trädkojan var helt bebolig. Alla rusade hem för att fråga sina föräldrar men ingen fick lov att övernatta i kojan, den var inte säker tyckte våra föräldrar.

Tälta på tomten

Mina föräldrar förstod inte varför jag plötsligt prompt skulle sova i en halvfärdig så kallad trädkoja där inte ens alla barn fick plats att ligga. När vi hade ett så fint tält vi kunde ta fram och sova i på tomten. Men jag tror att från den dagen så hade jag vuxit ifrån att tälta i trädgården, det var dags att ta nästa steg och campa utanför tomten. Snälla som mina föräldrar är så frågade dom mina vänners föräldrar om dom tyckte det var ok om vi barn fick tälta i mina föräldrars skog.

Att sova i tält i skogen

Jag kan säga att DET var verkligen det ultimata! Att få övernatta i skogen med mina vänner, med saftflaskor, mackor, ficklampa och sovsäckar. Och inte att förglömma, påhittade spökhistorier! Vilken lycka det var när pappa körde ut oss med traktorn och släpet han använde när han körde mjölkkannorna, det skumpade och hoppade där bak där vi satt på våra filtar. Pappa körde inte så långt ut så att vi inte syntes från huset, men vi barn tyckte det var mitt ute i vildmarken. Där slog han upp vårt tält och vi kröp in. Den natten sprang 2 av mina vänner hem till sina föräldrar helt vettskrämda och sedan flyttade vi tillbaka tältet till den trygga tomten igen.