Trailskor för dam

Att köpa trailskor för dam behöver inte vara särskilt svårt, men det finns några saker du bör tänka på innan du köper din första trailsko. Vad är det då för skillnad mellan ett par löparskor och ett par trailskor? Egentligen beror det på vilken terräng du springer i, när du springer trail behöver du ett bra grepp med dina skor, men inte bara det utan även bättre skydd, bättre stöd och framförallt en löparsko som är mer stabil än vanliga löparskor. Allt detta ska en bra trailskor ha som egenskaper. Har du en anpassad trailsko så kommer du att få ett bättre självförtroende genom en ökad säkerhet.

Vad är en ”bra” trailsko?

Du behöver tänka efter innan du köper dina trailskor för att de ska vara så ultimata som det går efter hur du kommer att använda dom. Som t ex vilken typ av terräng du kommer att springa i, vilka mål du har med din löpning, hur långt du vill springa. Underlaget spelar stor roll och kommer att vara till viss del avgörande i vilken typ av sko du väljer. Torra och hårt packade leder kräver mindre och tätare dubbar för att ge en bra stabilitet, medan en lerig terräng behöver skor med djupare mönster. Det finns trailskor som är mer generella och kan användas på alla typer av ytor men dessa är givetvis inte lika effektiva som de med mer specifika egenskaper.

Trailskor ska skydda foten

Det är viktigt att din trailsko hjälper till att stötta och skydda dina fötter när du springer. Därför har dom stöd i form av inbyggda förstärkningar som ska skydda tårna när du springer på steniga leder. Det finns också ett skydd under foten ifall underlaget är knöligt och består av vassa stenar. Men även på trailskons ovansida finns det skydd för att förhindra att du skadar dina vrister och tår från rivsår och stötar. Detta är de största skillnaderna mellan traditionella löparskor och trailskor.

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Please enter the following code to submit your comment: zhd